CCLEANER declarat AMENINTARE de catre Microsoft

Popularul program CCLEANER care ajuta la curatarea fisierelor temporare, registri si in general la optimizarea sistemului de operare si a spatiului pe harddisk, este acum considerat o amenintare de catre Microsoft.

Din acest motiv, sistemul de protectie Windows Defender, blocheaza aceasta aplicatie pentru moment clasificandul ca amenintare  PUA:Win32/CCleaner.

Microsoft nu specifica care ar fi motivul exact, dar se pare ca nu prea sunt de acord cu aplicatiile care isi baga nasul in registri si pot aduce modificari ireversibile la sistemul de operare si de multe ori daunatoare. Atat de daunatoare, incat se poata lasa cu instabilitate in functionare, blocare aleatorie sau functionare greoaie, ducand de cele mai multe ori la necesitatea reinstalarii sistemului de operare.

Cei de la CCLEANER incearca sa rezolve problema, spunand ca ei nu fac rau sistemului de opera, chiar din contra, il imbunatatesc.

Personal, folosesc CCLEANER de o viata si este o aplicatie ok. Se simte o imbunatatire dupa folosire, te ajuta sa scapi de toate rezidurile de prin sistemul de operare ducand la o pornire rapida si o functionare mai buna in general, mai ales daca ai prostul obicei sa instalezi toate rahaturile de pe net si sa le stergi dupa. Altfel, daca esti cuminte si in banca ta, nu prea o sa simti mare diferenta dupa folosire, eventual vei avea enzatia ca plimbatul pe net va dura mai mult (ca nu mai ai cache) si nu mai stii sa intri pe niciun site (ca nu mai ai istoricul).

Leave a Reply

Your email address will not be published.